De Wilhelminastraat heeft een groots en statig karakter met haar prachtige gevels. Ben je op zoek naar mooie interieurspullen voor in huis, de laatste modetrends, prachtig kook- en keukengerei, fijne lunchadressen, dan ben je in de Wilhelminastraat in Oranje Zuid aan het juiste adres.

Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto.

Winkels

Oranje Zuid Breda op facebook

Parkeren

Parkeren met vergunning en betaald parkeren

In een groot deel van de Bredase binnenstad geldt vergunning- en/of betaald parkeren. Deze gebieden en straten zijn voornamelijk gelegen binnen de singels en de ring erom heen en worden met borden aangegeven. Dit betekent dat je alleen mag parkeren indien je in het bezit bent van een geldig parkeerticket of parkeervergunning.

Er geldt betaald- en/of vergunningparkeren op ma t/m za van 09.00 tot 22.00 uur. Betaald- en/of vergunningparkeren geldt op zondagen van 12.00 tot 18.00 uur.

In de zogenaamde ‘inloopstraten’ (Boschstraat, Nieuwe Haagdijk, Haagdijk, Nieuwe Ginnekenstraat, Ginnekenweg, Van Coothplein, Ginnekenmarkt, Wilhelminastraat en Viandenlaan) is parkeren na 18.00 uur gratis (uitgezonderd op koopavonden. Dan geldt betaald parkeren tot 22.00 uur).

Er zijn gebieden waar geen onderscheid is tussen de betaald-parkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. Je kunt dan op dezelfde plaatsen zowel met een parkeervergunning als parkeerticket parkeren. In andere gebieden is er wel een verschil tussen betaald parkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. Je mag dan niet met een parkeerticket op vergunninghoudersplaatsen parkeren en omgekeerd. De borden die in het gebied staan, geven aan van welke situatie er sprake is.

Lees meer